Maar wat betekent cv eigenlijk? Heel officieel betekent cv: curriculum vitae (cv) 

Het selecteren van de juiste CV om uw vaardigheden en ervaringen te benadrukken, is uiterst belangrijk. Ontdek welk voorbeeld CV het meest effectief voor u is

Mensen maken vaak één CV en sturen dit vervolgens op, ongeacht hun functie of werkgever. Dit is een vergissing en het kan ertoe leiden dat je een interview mist, of zelfs een jobaanbieding.

Het afstemmen van je CV is essentieel en dus hoe meer moeite je erin steekt, hoe beter. Het CV moet vaardigheden benadrukken die passen bij de behoeften van de recruiter en soms moet je een andere CV-template gebruiken om dit te bereiken.

Chronologisch CV

Soms bekend als een traditioneel CV, wordt een chronologisch CV gebruikt om uw kwalificaties en werkervaring aan te passen aan de vereisten voor de functie. Het CV is gestructureerd in omgekeerde chronologische volgorde, dat wil zeggen dat de meest recente kwalificaties en ervaring het eerst worden vermeld.

Met dit type afgestudeerde CV-sjabloon kunnen werkgevers gemakkelijk potentiële kandidaten vinden. Hiermee kunt u duidelijke details opgeven over uw kwalificaties, werkgeschiedenis en verantwoordelijkheden die voldoen aan de criteria in de taakomschrijving.

Het is belangrijk om te vermelden:

 • datums – behandel eventuele hiaten in je geschiedenis
 • kwalificaties en werkervaring – combineer deze met de rol waarvoor u solliciteert
 • aanvullende vaardigheden en kennis – bestrijken essentiële criteria voor de rol.

Op vaardigheden gebaseerd CV

Ook bekend als een functioneel CV, kan het op vaardigheden gebaseerde CV worden gebruikt als er lacunes in uw arbeidsverleden zijn. Dit type CV-sjabloon is ook handig als u weinig ervaring hebt of solliciteert naar een functie die geen verband houdt met uw studie.

Inzetbaarheidsvaardigheden zijn overdraagbaar naar verschillende rollen en werkgevers. Het op vaardigheden gebaseerde CV stelt je in staat om je te concentreren op de vaardigheden die je hebt ontwikkeld op verschillende gebieden van je leven.

Het is belangrijk om:

 • plaats je vaardighedenprofiel prominent
 • match je vaardigheden met het functieprofiel en gebruik dezelfde titels
 • bewijs leveren van hoe je je vaardigheden hebt gebruikt in een echte leefsituatie.

Academisch CV

Gericht op onderwijsprestaties worden academische cv’s gebruikt bij het aanvragen van lezingen of op onderzoek gebaseerde rollen.

Hoewel er geen paginalimiet is, is het belangrijk om uw CV beknopt en gericht te houden aan de vereisten van de rol, waarbij elke sectie in omgekeerde chronologische volgorde staat. Uw academische prestaties, onderzoeksinteresses en specialistische vaardigheden moeten op de eerste pagina worden geplaatst. Zorg ervoor dat uw schrijfstijl wetenschappelijk is maar duidelijk wordt begrepen voor mensen buiten uw interessegebied.

Voeg details toe over uw specialistische vaardigheden, onderzoeksresultaten, mogelijke toekomstige ontwikkelingen en eventuele financiering of beurzen die u heeft ontvangen, conferenties die u hebt bijgewoond, professionele lidmaatschappen die u heeft opgedaan en publicaties waarin u bent opgenomen.

Cursus onderwijzen

Om je CV te laten opvallen, moet je de kwalificaties en ervaring die je hebt opgedaan onder de aandacht brengen, waaronder:

 • details van je lerarenopleiding
 • relevante modules uit je graad / postuniversitaire opleiding
 • details over schoolervaring, prioriteiten stellen waar het zich in de leeftijdscategorie bevindt die u wilt onderwijzen
 • andere onderwijservaring, bijvoorbeeld sportcoaching, zomerkampen of jeugdgroepen
 • relevante vrijwillige ervaring
 • interesses die relevant zijn voor het onderwijs, bijvoorbeeld muzikale vermogens of sportieve activiteiten
 • vaardigheden die nuttig zullen zijn in de rol, bijvoorbeeld leiderschap, IT en talen
 • details van twee huidige scheidsrechters, zoals een van uw lerarenopleiding en een van de onderwijspraktijk.

Lokale autoriteiten en scholen volgen meestal ‘veiligere wervingsprocedures’ en vragen daarom alle aanvragers om een ​​standaardaanvraagformulier in te vullen. Op die manier kan niemand informatie verbergen, wat mogelijk is in een slim geschreven CV.

Technisch CV voor IT-banen

Een IT CV, ook wel een technische CV genoemd, kan worden gebruikt voor rollen als web ontwikkelaar, IT-consultant, softwaretester of applicatie-ontwikkelaar.

Voeg een inleidende paragraaf toe waarin uw technische expertise en ervaring wordt vermeld en een kop ‘kernvaardigheden’ wordt opgenomen die meer details mogelijk maakt bij het bespreken van technische competenties.

Hoewel je misschien in de verleiding komt om al je technische vaardigheden tegelijkertijd te laten zien, moet je ervoor zorgen dat je eerst en vooral de relevante vaardigheden onder de aandacht brengt. Houd er ook rekening mee dat het document moet worden begrepen door niet-technische mensen zoals HR-managers.

Gebruik deze CV-sjabloon om je te concentreren op je:

 • mogelijkheid om bestaande softwaretoepassingen te onderhouden en nieuwe te ontwikkelen
 • ervaring met het toepassen van technische standaarden, theorieën en technieken
 • probleemoplossend vermogen
 • communicatie vaardigheden.

Video CV

Over het algemeen worden ze gebruikt in klantgerichte en creatieve rollen in marketing, verkoop en de media, maar een goed doordacht video-CV kan je laten opvallen door werkgevers in welke sector dan ook. Vergeet niet dat het niet de bedoeling is om de volgende Steven Spielberg te zijn, maar om een ​​glimp op te vangen van wie u bent en hoe u organisaties kunt helpen groeien en waarde aan hun klanten kunt leveren. Bekijk hoe u een geweldige video-cv kunt maken voor voorbeelden en advies over hoe u er een kunt maken.

Categorieën: Carriere-Advies