Door het bijwonen van een carrièrebeurs, ontmoet je veel verschillende werkgevers op dezelfde plek en heb je een unieke kans om te netwerken – waardoor je kansen op werk een echte boost krijgen

vakbeurzen bieden een platform voor studenten en afgestudeerden om met potentiële werkgevers te praten. Sommige zijn algemeen, terwijl andere zich richten op specifieke werkgebieden zoals wetgeving, techniek of IT.

Hoewel ze primair zijn gericht op laatstejaarsstudenten die klaar zijn om te beginnen met het maken van aanvragen, zijn ze ook gunstig voor de eerste en tweedejaars die voorlopig onderzoek willen doen naar hun opties of naar een stage willen gaan.

U kunt zoeken naar open dagen en evenementen voor je agenda  die relevant zijn voor je favoriete banensector en andere interessegebieden.

Hier zijn vijf manieren waarop je het meeste kunt halen uit deze graduate recruitment-evenementen.

Doe wat voorbereiding

Hoewel er online veel informatie beschikbaar is over afstudeerplannen en banen, blijft de kans om werkgevers vragen te stellen direct van onschatbare waarde, en kun je een sterke indruk maken van hun rekruteringspersoneel dat de stands bekleedt – zolang je het noodzakelijke werk hebt gedaan.

‘Het is onwaarschijnlijk dat je een beurs zult verlaten met een definitieve jobaanbieding in je zak, maar je kunt je kansen op de sollicitatie- en interviewfase aanzienlijk vergroten als je voorbereid bent, omdat bedrijven potentiële rekruten opsporen.

bedrijfsactiviteiten tot wetenschappelijke en technologische carrières. het is belangrijk om de tijd te nemen om na te denken over het type bedrijf waarvoor u wilt werken en wat u drijft.

Overweeg de praktische aspecten

Op de dag is het aan te raden om je netjes te kleden. Je hoeft geen volledige pak te dragen, maar business casual laat zien dat je dit serieus neemt en helpt de werkgevers je in een professioneel daglicht te zien.’

Als u van plan bent om vroeg te arriveren, kunt u vaak de wachtrijen vermijden en contact opnemen met recruiters voordat ze moe worden, omdat het een lange dag kan duren om de stands te bemannen. Maar omgekeerd, als het een druk en populair evenement is, is het misschien beter om er tegen het einde van de dag naartoe te gaan om met werkgevers te praten.

Gebruik een kaart van de beurs om een ​​route rond de tribunes te plannen.

Een blocnote is ook handig. omdat je de vragen die je hebt voorbereid kunt noteren. Dit toont aan dat u dat specifieke bedrijf hebt onderzocht, terwijl u de veelgemaakte fout hebt gemist om te vragen: “Wat doet uw bedrijf?”

Nadat je met een werkgever hebt gesproken, zorg er dan voor dat je hun naam krijgt voordat je je terugtrekt in een rustige ruimte en noteer de belangrijkste punten die je hebt besproken. Dit geeft je de tijd om je voor te bereiden op je volgende gesprek en je kunt later verwijzen naar iets interessants dat ze ofwel in sollicitatieformulieren ofwel in een interview zeiden .

De informatie die u op de beurs hebt verzameld, kan u ook helpen uw antwoorden op vragen over sollicitaties te melden .

Adopteer een strategie

Bezoek  alleenstaande stands en stel vragen. Als je je nerveus voelt, ga dan naar je werkgever met de hoogste prioriteit nadat je met een of twee anderen hebt gesproken, omdat dit je de kans geeft om op te warmen en vertrouwen op te bouwen.

‘Je zult merken dat mensen op de tribune gastvrij en vriendelijk zullen zijn – ze willen ook een goede indruk op je maken.’Vaak zijn ze zelf pas afgestudeerd en zullen ze zich herinneren hoe het is om in je schoenen te staan.’

 wervingsbeurzen zijn niet alleen voor recruiters om de geschiktheid van kandidaten voor hun afstudeerplannen te beoordelen. ‘Ze zijn een geweldige manier voor studenten om één-op-één te spreken en uit de eerste hand te leren over het nastreven van een carrière bij grote bedrijven.

‘We zoeken pioniers op, gedreven door een intrinsieke passie voor bouwen en verzinnen voor onze klanten – om hun ervaring te verbeteren en hun leven gemakkelijker te maken. Als dat klinkt als jij, kom dan zeker eens met ons praten. ‘

Volg je leads op

Denk na over het voortdurende proces om een ​​baan te vinden , onderschat niet hoe belangrijk het is om contact te houden met recruiters nadat een beurs is afgelopen.

‘Aan het einde van de beurs zou je een beter idee moeten hebben van de soorten bedrijven waarvoor je zou willen werken.’Wees niet bang om contact op te nemen met contactpersonen of visitekaartjes die je hebt opgehaald.’

Een eenvoudige inleiding tot een werkgever die een sessie leidt, kan leiden tot werkervaring en mogelijk een toekomstige baan.

Neem deel aan online netwerken

je moet ook  denken aan mogelijkheden zoals webinars en virtuele beurzen – interactieve platforms waar je kunt chatten, vragen kunt stellen en connecties kunt leggen met werkgevers, relevante groepen en mensen die u interesseren.

Ze zijn meestal eenvoudig en gratis om toe te treden – alles wat je hoeft te doen is je aanmelden. Om je vaardigheden en ervaring onder de aandacht te brengen, upload je je CV en zorg je ervoor dat je LinkedIn-profiel up-to-date is.

Het gebruik van sociale media is een geweldige manier om verbonden te blijven met potentiële werkgevers terwijl u bezig bent met uw drukke leven. Voor advies over het bereiken van dit via populaire kanalen zoals Facebook, Twitter en LinkedIn, zie baan zoeken en sociale media .

Controleer ten slotte of je universiteit een alumni mentoring-schema heeft. Afgestudeerden zijn vaak erg geïnteresseerd om huidige studenten te helpen en kunnen informatie en advies geven over hun werkgebied.

Categorieën: Carriere-Advies