6 tips voor de perfecte sollicitatiebrief

Omdat werkgevers vaak veel aanvragen voor elke vacature ontvangen, moet u ervoor zorgen dat uw begeleidende brief een blijvende indruk maakt om de juiste redenen. Hier zijn enkele tips om uw kansen op succes te vergroten:

  1. Wees bondig – Idealiter zou een sollicitatiebrief een halve A4 of een volledige pagina moeten bevatten indien nodig. Lees het document door en knip onnodige woorden en zinnen uit. Vul de beschikbare ruimte niet in door te herhalen wat al in je cv staat.
  2. Op maat gesneden voor de organisatie – U moet uw begeleidende brief elke keer dat u solliciteert naar een functie herschrijven om het individuele bedrijf te targeten. Het verzenden van een generieke brief voor alle toepassingen levert zelden positieve resultaten op en recruiters kunnen uw gebrek aan tijd en moeite op anderhalve kilometer ontdekken.
  3. Proeflezen – Vertrouw nooit op een computercontrole-programma om elke fout op te vangen. Druk uw sollicitatiebrief af en controleer de spelling- en grammaticafouten voordat u deze doorgeeft aan uw gezinslid of vriend om te kijken. Zorg er ook voor dat uw eigen contactgegevens en de bedrijfsnaam correct zijn.
  4. Opmaak – Presentatie is belangrijk, dus u moet uw sollicitatiebrief op de juiste manier opmaken. Zorg ervoor dat het document zo overzichtelijk mogelijk is, gebruik hetzelfde lettertype en dezelfde grootte als je in je CV gebruikt en als je het via de post verzendt of inlevert, gebruik dan gewoon wit standaardpapier van goede kwaliteit om het af te drukken.
  5. Identificeer uw USP’s – Het zijn uw unique selling points. Wees positief over wat je te bieden hebt en geef duidelijk aan hoe jouw vaardigheden en ervaring voldoen aan de eisen die in de functiebeschrijving worden gesteld. Laat zien waarom je de perfecte kandidaat bent.
  6. Neem voorbeelden op – Maak een back-up van de beweringen in uw begeleidende brief met echt bewijs of voorbeelden waaruit blijkt hoe en wanneer u uw vaardigheden en ervaring hebt gebruikt.
Categorieën: Carriere-Advies