Het vinden van een geschikte afstudeerbaan kan een lang proces zijn, dus ontdek hoe u ervoor kunt zorgen dat uw inspanningen worden beloond en het leidt tot dat uiterst belangrijke aanbod …

Afgestudeerde banen vinden

U kunt op verschillende plaatsen beginnen met het zoeken naar een afgestudeerde baan. Het is het beste om een ​​aantal verschillende bronnen regelmatig te controleren, omdat er dagelijks nieuwe vermeldingen verschijnen:

  • carrières, beurzen, open dagen en workshops
  • kranten
  • beroepsverenigingen
  • wervingsbureaus
  • sectorspecifieke websites
  • sociale media, zoals LinkedIn
  • vakbladen
  • universitaire carrières en inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.

Afgestudeerde regelingen

Sommige van ’s werelds grootste bedrijven – bieden fel concurrerende graduate leiderschapsprogramma’s. Door deel te nemen aan een graduate-regeling, verdien je een respectabel salaris en krijg je een onschatbaar inzicht in de vele functies van een bedrijf – de meeste regelingen omvatten toegewezen tijd in HR, IT, verkoop, financiën en andere afdelingen.

Graduate regelingen duren meestal een tot twee jaar, met de mogelijkheid van een vaste baan als er een vacature aan het einde. Hoewel de meeste regelingen open staan ​​voor afgestudeerden van welk studierichting, vragen de meeste werkgevers minstens een 2: 1 – of om op schema te zijn om er een te behalen, als je nog een student bent.

Aanvragen voor graduate schemes hebben de neiging om te openen van de herfst tot de lente, met assessment centers, interviews en psychometrische testen die plaatsvinden kort na dit venster als je succesvol bent.

Onderzoek graduate schema’s in meer detail of ontdek wat er momenteel beschikbaar is door graduate schemes te doorzoeken .

stages

Stages zijn een waardevolle manier om relevante, carrière-stimulerende ervaringen op te doen en nuttige contacten op te bouwen. Ze kunnen van een week tot een jaar duren, betaald of onbetaald zijn en tot een vaste baan leiden.

Een stage is misschien iets voor jou als je op zoek bent naar:

  • verbeter je CV
  • netwerk met potentiële werkgevers
  • bevestigen dat een carrièrepad voor jou de juiste is
  • een functie op een inzichtelijke, informatieve manier verkennen.

Lees meer over stages , of om aan de slag te gaan, stages en stages te zoeken en de Graduate Talent Pool te bezoeken .

Wervingsbureaus

Wervingsbureaus zijn externe bedrijven die werkzoekenden verbinden met potentiële werkgevers. Agentschappen zoeken kandidaten met kwalificaties die relevant zijn voor de rol en in sommige gevallen rekruteren voor rollen die niet publiekelijk worden geadverteerd. Dit versnelt het wervingsproces en zorgt ervoor dat de banen waarvoor je in aanmerking komt een aanvulling zullen zijn op je vaardigheden.

Sectorbureaus in gespecialiseerde sectoren zullen van onschatbare waarde zijn voor hun specifieke sector. Ze zijn goed verbonden, wat betekent dat je CV speculatief naar tal van werkgevers gestuurd kan worden – ook naar degenen die je niet hebt overwogen. Door een goede relatie op te bouwen met je uitzendbureau, zul je waarschijnlijk een rol krijgen die passend en bevredigend voor je is.

Meer informatie over wervingsbureaus .

Het hebben van een schat aan potentiële werkgevers binnen handbereik betekent dat contact houden met de huidige arbeidsmarkt nog nooit zo eenvoudig is geweest. Sociale media bieden een snelle en efficiënte oplossing voor traditionele netwerken en omdat de online wereld voortdurend open en up-to-date is, bent u de eerste die nieuwe vacatures kent als u bedrijven in de gaten houdt via Facebook, Twitter en LinkedIn .

Sociale media zijn niet alleen nuttig voor uw zoekopdracht, maar helpen uw potentiële werkgevers ook – ongeveer 90% van de werkgevers kijkt nu naar de sociale-media accounts van een kandidaat als onderdeel van het wervingsproces.

Voor meer advies over hoe u uw aanwezigheid op sociale media kunt optimaliseren, kunt u zoeken naar werk en sociale media bekijken .

Netwerken

Het lijkt misschien zenuwslopend, maar netwerken kan een cruciale rol spelen bij het vinden van een afgestudeerde baan. Veel banen worden niet publiekelijk geadverteerd, maar het hebben van de juiste contacten kan betekenen dat je een vacature kent voordat deze op het vacaturebord terechtkomt.

Familie, vrienden en collega’s zijn een goed startpunt, maar blijven uw netwerk opbouwen via carrièrebeurzen , opendeurdagen en workshops. Doorzoek de lijst met aankomende evenementen .

Sommige contactpersonen kunnen u mogelijk ergens anders doorverwijzen als zij zichzelf niet aannemen, wat andere werkgevers een goede eerste indruk van u geeft en uw kansen op het verkrijgen van een interview vergroot.

U kunt nu vanuit huis netwerken door sociale mediaplatforms zoals LinkedIn en Twitter in uw voordeel te gebruiken. Gebruik een consistente gebruikersnaam en afbeelding en verwijs naar andere platforms die u professioneel gebruikt om ze te linken. Word lid van relevante LinkedIn-groepen om deel te nemen aan discussies en blijf contacten toevoegen om uw netwerk te laten groeien.

Speculatieve toepassingen

Een speculatieve toepassing omvat directe correspondentie met een bedrijf zonder verwijzing naar een specifieke vacature. Een speculatieve applicatie toont initiatief en portretteert jou als een zelfverzekerde en gepassioneerde kandidaat, waardoor je de kans krijgt om je te onderscheiden van de massa.

Ontdek hoe u een speculatieve sollicitatie schrijft .

Zelfstandig ondernemerschap

Beslissen om de route voor zelfstandigen te verlaten, is geen sinecure – het vereist veerkracht, motivatie, creativiteit, organisatie en een genereuze portie zelfvertrouwen. Omdat je je eigen baas bent, werk je volgens je eigen planning, zodat je je leven en werk kunt plannen zoals je wilt.

Er zijn verschillende soorten bedrijven die u zou kunnen opzetten, inclusief maar niet beperkt tot:

  • liefdadigheid
  • enige handelaar
  • naamloze vennootschap
  • franchise.

Freelancer of consultant worden is een andere populaire manier om als zelfstandige te werken. Freelancers en consultants komen veel voor in de creatieve kunsten, journalistiek, IT, vrije tijd en boekhouding, zakelijke en financiële sector.

Lees meer over zelfstandig ondernemerschap .

Top vijf werkjachttips

  1. Blijf gemotiveerd – je werkjacht kan je ontmoedigd en gefrustreerd doen lijken, maar uiteindelijk zul je de perfecte rol krijgen. Leer van je fouten, vraag waar mogelijk om feedback en blijf vooruit kijken.
  2. Netwerk – er zit een kern van waarheid in het gezegde ‘het is wie je kent, niet wat je weet’ als het gaat om het vinden van een afgestudeerde baan. Gebruik sociale media in uw voordeel en bezoek carrière beurzen. Wees nooit bang om contact op te nemen – managers en CEO’s waren eens in uw positie.
  3. Target uw sollicitatie – pas uw toepassing aan de individuele taakspecificaties en -waarden van elk bedrijf aan. Een persoonlijke begeleidende brief met onderzoek en passie gaat een lange weg – een algemene, vage begeleidende brief is reden voor een personeelsmanager om uw aanvraag te negeren.
  4. Meld je aan voor functie-alerts – gebruik deze functie van websites voor zoeken naar werk volledig om je tijd te besparen en maak kennis met kansen die je mogelijk nog niet eerder hebt overwogen. Hoe meer details u geeft over de functie waarnaar u op zoek bent, hoe groter de kans dat u waarschuwingen ontvangt voor vacatures die u prikkelen en motiveren.
  5. Vrijwilliger – dit verbetert je CV, leert je overdraagbare vaardigheden en zegt tegen een werkgever dat je proactief bent en bereid bent om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Als je geen organisatie kunt vinden waarvoor je je wilt aanmelden, zal zelfs het najagen van passieprojecten en hobby’s je sollicitatie meer diepgang geven.
Categorieën: Carriere-Advies