Moet ik een wervingsbureau gebruiken?

Inschrijven bij wervingsbureaus – betekent dat uw cv een van de bronnen is die zij ter beschikking hebben om door te geven aan relevante werkgevers. Dit vergroot het bereik van uw zoektocht naar werk aanzienlijk.

Naast hun basisfunctie om u te matchen met geschikte banen, bieden ze verschillende voordelen. Zo hebben gespecialiseerde agentschappen sterke kennis van hun branche en kunnen zij u adviseren over de beste manieren om een ​​bepaalde carrière te doorbreken.

Ze zijn goed verbonden, wat inhoudt dat je CV niet alleen naar voren wordt gebracht voor vacatures, maar ook speculatief naar een aantal werkgevers gestuurd kan worden. En wervingsbureaus zullen u ook kunnen helpen bij het verbeteren van uw CV en sollicitatiebriefschrijfvaardigheden en u tips geven over de interviewtechniek. Als je wordt voorgedragen voor een baan maar het niet begrijpt, zal het bureau meestal constructieve feedback geven.

Vergeet echter niet dat bureaus voor de werkgever werken – niet voor u. Je moet vragen stellen over de kansen die ze bieden, omdat hun vereiste om een ​​bepaald aantal kandidaten voor elke functie aan te bevelen ertoe kan leiden dat ze niet overeenkomen met de taakcriteria. Vertrouw op je instincten en wees eerlijk als je gelooft dat de rol ongeschikt is.

Probeer niet alleen op agentschappen te vertrouwen. Zoek naar rollen die elders worden geadverteerd en solliciteer speculatief op bedrijven waarvoor u graag zou willen werken.

Hoe kan ik afgestudeerde wervingsbureaus vinden?

Grotere bureaus rekruteren op nationaal niveau, maar u moet ook zoeken naar die die de specifieke geografische gebieden omvatten waarin u geïnteresseerd bent. Kies bureaus met expertise in de sector waarin u wilt werken, omdat zij beschikken over uitstekende branchekennis en relevante klanten. Ontdek met welke werkgevers zij gewoonlijk omgaan en hoeveel vacatures zij in uw vakgebied hebben.

Hoe kom ik bij een bureau?

Neem eerst telefonisch contact of stuur een cv en een begeleidende brief per e-mail. Leg uit wat voor soort functie u zoekt en geef een overzicht van uw vaardigheden en kwalificaties. U kunt het wervingsbureau kort na het indienen van uw e-mail bellen om te bevestigen dat ze het hebben ontvangen.

Meestal wordt u gevraagd een afspraak te maken voor een informeel interview, persoonlijk, om uw situatie te beoordelen en uw loopbaanplannen te bespreken. Het maken van een goede eerste indruk is essentieel, dus handel en kleed je professioneel. Sommige bureaus voor arbeidsbemiddeling vragen je om sitevaardigheidstests om je niveau van spelling en IT-kennis te bepalen. Als het agentschap van mening is dat ze u kunnen helpen bij uw zoekopdracht, worden uw gegevens toegevoegd aan hun kandidaat database en nemen ze contact met u op wanneer er passende vacatures ontstaan.

Houd regelmatig contact en onderhoud een goede verstandhouding met uw toegewezen wervingsadviseur. Volg hun advies – ze weten waar werkgevers naar op zoek zijn. Accepteer interviews tenzij je een sterke reden hebt om dat niet te doen, en vraag na elke feedback om feedback van je consultant. Als u een uitzendbureau gebruikt om tijdelijk werk te vinden, accepteer dan alle redelijke vacatures, want dit geeft u de kans om te laten zien dat u voldoet aan de behoeften van werkgevers.

Laat het wervingsbureau weten wanneer u niet langer op uw boeken wilt staan, anders blijven ze contact met u opnemen nadat uw zoeken naar een baan is geëindigd.

Categorieën: Carriere-Advies