Vacature: Business analist/informatiemanager (36 uur per week)

Voor opdrachtgever SVG zijn wij op zoek naar een ervaren Business analist/informatiemanager.

Ben je analytisch sterk en kan je beleid en ICT moeiteloos verbinden? Wil je informatieproducten continu verbeteren op basis van de businessbehoefte? Stuur ons je motivatie en CV en wie weet ga jij binnenkort bij ons aan de slag als Business analist/informatiemanager.

Door heel Nederland werken meer dan 800 reclasseringswerkers iedere dag aan een veiligere maatschappij. Dat doen zij door verslaafde en psychiatrische ex-delinquenten te begeleiden bij hun re-integratie. Het analyseren van data, inventariseren van wensen van opdrachtgevers en ICT spelen een belangrijke rol in onze innovatieve ontwikkelingen. Een diepgaand inzicht in de informatiebehoefte is hierbij essentieel. Als business-analist/informatiemanager vervul je een intermediairrol tussen business, beleid en ICT . Door nauwe contacten met de collega’s en stakeholders heb je een duidelijk beeld van de vraagstukken uit de business, neem je je omgeving mee in de analyses en verzorg je oplossingen op maat.

Wat ga je doen?

Business analyse en ICT

* Het inventariseren en analyseren van (beleids-)ontwikkelingen, toepassingen en informatiebehoeften van de instellingen, het landelijk bedrijfsbureau, de ketenpartners en ministerie van Justitie en Veiligheid

* Het continu verbeteren van informatieproducten naar aanleiding van de bestaande businessbehoefte

* Zorg dragen dat de interne en externe stroom van (bedrijfs)informatie optimaal verloopt en bijdraagt aan het bedrijfsresultaat.

* Het analyseren van data en samenvoegen tot heldere en overzichtelijke rapportage

* Het vertalen van de belangen van instellingen en landelijk bedrijfsniveau naar een landelijk ICT- en Informatiebeleid en het aansturen van de realisatie van dit beleid.

* Het coördineren van beleidsontwikkelingen en innovatietrajecten in samenwerking met ketenpartners en financiers.

* Het adviseren en informeren van de directie en het bestuur van de SVG en de instellingen.

* Het als (deel-)projectleider realiseren van complexe beleidsvernieuwing of -verandering op het gebied van Informatiebeleid en ICT.

* Het inhoudelijk en procesmatig begeleiden van interne en/of externe (project) medewerkers.

Management- en verantwoordingsinformatie

Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van een nieuwe sturings- en verantwoordingsmonitor. Ook ontwikkel je ICT standaarden en normen die van belang zijn voor de business in het algemeen, het cliëntvolgsysteem en een monitorsysteem in het bijzonder. Daarnaast stel je voor de verantwoording aan het management monitoroverzichten op.

Samenwerking/netwerk Voor deze functie is het belangrijk dat je uitstekende contacten onderhoudt met netwerk- en ketenpartners over de uitwisseling van informatie via ICT-voorzieningen. Verder vertegenwoordig je de SVG in verschillende interne en externe overlegsituaties op landelijk en lokaal niveau.

Verantwoordelijkheden/bijzonderheden

Je opereert binnen de door het bestuur en/of directie vastgestelde beleidsprioriteiten en kaders. Binnen de (budgettaire) kaders van projectplannen heb je beslissingsbevoegdheid. Het betreft een zelfstandige functie, waarbij rechtstreeks aan de directie van de SVG wordt gerapporteerd. Je hebt te maken met de diversiteit van de SVG-instellingen, waardoor regelmatig maatwerkoplossingen nodig zijn. Daarbij speelt een constante druk en alertheid vanuit de justitieketen rondom beveiliging van berichtenverkeer en informatie-uitwisseling tussen de zorg- en justitieketen. De SVG is een klein bureau. Dit betekent dat je in staat en bereid bent diverse werkzaamheden en taken op te pakken als dit nodig is.

Wat vragen we van je? Je hebt:

* academisch werk- en denkniveau;

* minimaal 5 jaar ervaring in een relevante functie;

* aantoonbare kennis van business analyses, ICT- systemen en bedrijfskunde;

* een ondernemende persoonlijkheid met analytisch denkvermogen en onderhandelingsvaardigheden;

* kennis van en ervaring met beleidsontwikkelingen, beïnvloedingsprocessen en veranderingsmanagement;

* kennis van en ervaring met projectmanagement en complexe samenwerkingsprocessen;

* kennis van en ervaring met de strafrechtsketen is een pré.

Wat bieden we? Een uitdagende en zeer afwisselende baan! Je komt te werken op het landelijk bedrijfsbureau van de SVG in Amersfoort. Met vijftien betrokken collega’s ondersteunen we daar de reclasseringswerkers bij de instellingen. We werken als een informele organisatie met korte lijnen, maar met een zakelijke instelling. De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO GGZ (FWG 65) dit bedraagt maximaal € 4.978,- per maand op basis van 36 uur. Verder ontvang je een eindejaarsuitkering, vergoeding van reiskosten en telefoonkosten en een laptop/tablet. De aanstelling is voor een jaar met uitzicht op vast dienstverband.

Wil je solliciteren? Als je aan het profiel voldoet, stuur dan uiterlijk 1 juni je motivatie en CV ter attentie van Ellen Sinnige (directeur SVG) onder vermelding van ‘sollicitatie Business analist/ informatiemanager’ naar Wilma van der Meijden (w.van.der.meijden@svg.reclassering.nl). De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 7 juni. De tweede gespreksronde is op 12 juni 2018. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Ellen Sinnige (directeur SVG) via telefoonnummer 033-4608920. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Waar ga je werken? De Stichting Verslavingsreclassering GGZ (SVG) is een netwerkorganisatie bestaande uit een landelijk bedrijfsbureau en tien verslavingszorg/ggz-instellingen met een reclasseringserkenning.

Het bedrijfsbureau van de SVG ontwikkelt beleid en behartigt de belangen van haar instellingen. Daarnaast is de SVG voor de leden contractpartner van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Met haar werkzaamheden draagt de SVG bij aan een succesvolle re-integratie van justitiabelen in de maatschappij. Hoe? Door vroegtijdig contact, advisering aan de Rechterlijke Macht en DJI, intensieve reclasseringsbegeleiding en toezicht en adequate nazorg.

Bij de SVG draait het om reclasseren met zorg. De SVG-instellingen begeleiden cliënten met ggz-problematiek waaronder verslaving, die een strafbaar feit hebben gepleegd of hiervan worden

verdacht. Dat vraagt om het combineren van kennis van reclassering, psychische stoornissen en verslaving. Juist door deze combinatie is de SVG een belangrijke partner voor Justitie, gemeenten en maatschappelijke organisaties in het begeleiden van (ex-) gedetineerden tijdens en na hun straf.

De SVG heeft een landelijk directeur en een algemeen bestuur. Het landelijk bureau is verantwoordelijk voor de advisering van het bestuur en de realisatie van de uitgezette strategische koers. Binnen het bureau voert een aantal beleidsadviseurs taken uit ter ondersteuning van de directeur. Deze taken richten zich op het ontwikkelen en implementeren van het beleid binnen de kaders van het door het bestuur vastgestelde jaarplan. Zij zijn in hoge mate zelfsturend en resultaatverantwoordelijk.

Profielschets business analist/informatiemanager

De business analist/informatiemanager die we zoeken is een pure verbinder. We zoeken echt een ‘spin in het web’ in het speelveld van beleid, ICT en business. We hebben wel iemand nodig die beschikt over ICT informatie en oplossingen op ICT gebied aandraagt. Het moet een netwerker zijn die op verschillende niveaus makkelijk kan schakelen van helpdesk tot ministerie van Veiligheid & Justitie. De informatiemanager heeft te maken met de diversiteit van de aangesloten instellingen, waardoor regelmatig maatwerkoplossingen nodig zijn. Daarbij speelt een constante druk en alertheid vanuit de justitieketen rondom beveiliging van informatie en informatie-uitwisseling tussen de zorg- en justitieketen.