recruiter

Recruiter Vergoedingen

Over het algemeen berekenen bureaus een vergoeding die wordt berekend als een percentage van het jaarsalaris en worden betaald op basis van het aantal kandidaten dat binnen uw bedrijf is geplaatst.

Het merendeel van de wervingskosten ligt tussen de 15% en 25% van het totale jaarinkomen van de kandidaat plus vakantiegeld. Laten we het uitrekenen: als u op zoek bent naar een functie met een salaris van  40.000 / jaar, kunt u redelijkerwijs verwachten dat u een personeelsbureau ongeveer  8.000 betaalt om de perfecte kandidaat voor de functie te vinden.

Simpel gezegd, u kunt verwachten dat u ergens tussen de 15 en 25% uitgeeft, afhankelijk van de aard van uw betrokkenheid bij het wervingsbureau en het volume aanwervingen dat u met hen doet.

Waarde versus uitgaven

Hoewel geld vaak de eerste zorg is als het gaat om personeelsdiensten (of iets anders), zijn er nog andere stukjes in de puzzel die moeten worden onderzocht en overwogen.

Sommige van de beste kandidaten verstoppen zich bijvoorbeeld achter hun huidige baan. We noemen deze mensen “passieve kandidaten”, en zij zijn meestal wie u zoekt. Ze zijn ook meestal ontoegankelijk voor een typische werkgever. Dit is precies waar een ervaren recruiter zijn gewicht in goud waard is.

Er is ook de waarde van het snel invullen van belangrijke vacatures. Een kritieke rol voor langere tijd open laten, kan pijn en strijd veroorzaken voor een team en een bedrijf als geheel.

Volgens Forbes behoorden software-ingenieurs tot de top 10 van moeilijkste en duurste posities om te vervullen in 2017. En gemiddeld duurt het 43 dagen om de positie van een software-ingenieur te vervullen, wat een bedrijf ongeveer  21.000 aan productiviteitsverlies kost.

recruiter

Hoeveel kosten interne werving?

In termen van tijd en moeite, en niet te vergeten uitgebreide vacatures  zijn Volgens Monster de gemiddelde interne wervingskosten voor het vervullen van een vacature, met behulp van interne of externe wervingsmethoden, ongeveer  9.000.

Vergelijk dat nu met de productiviteitsverlies wanneer een cruciale rol niet wordt ingevuld. Het is niet moeilijk om te zien waarom steeds meer werkgevers de waarde inzien van het gebruik van externe wervings bureaus die zijn opgeleid en ervaren in het vinden van kritieke, moeilijk te vinden bekwame kandidaten.

recruiter

Gevolgtrekking

Het belangrijkste om te onthouden over uitzendbureaus is dat ze niet allemaal hetzelfde zijn. Sommige bedrijven gebruiken effectievere hulpmiddelen en middelen om de juiste kandidaten te vinden dan anderen.

Goede bedrijven investeren veel meer tijd in het bijhouden en opbouwen van langdurige relaties met potentiële kandidaten.

Wees altijd eerlijk met je recruiter over wat je nodig hebt en wees niet bang om vragen te stellen.