WDH Werving en Selectie Bureau is Landelijk actief en werkt met een vast tarief van 3500 euro per vacature ongeacht opleiding of salaris op een No Cure No Pay basis. Dus u betaald nooit meer dan dit vast tarief.

WDH Werving en Selectie Recruitment Bureau effectenhandelaar

Effectenhandelaar

Functieprofiel

Als u een snelle en uitdagende financiële omgeving aankan, met behulp van uw uitstekende communicatie-, onderhandelings- en analytische vaardigheden, kan werken als effectenmakelaar de carrière voor u zijn

Effectenmakelaars zijn particulieren die aandelen en andere effecten kopen en verkopen voor particuliere en institutionele klanten, via een effectenbeurs of over de toonbank, in ruil voor een vergoeding of een commissie.

Afhankelijk van het klantenbestand kan het beurshandel zijn:

 • institutionele – diensten worden verstrekt om beheerders en andere financiële instellingen te financieren. Institutionele klanten zijn over het algemeen vrij goed geïnformeerd en onafhankelijk van de makelaar – ze kunnen ook verschillende effectenmakelaars gebruiken voor verschillende markten. Institutionele bemiddeling levert hogere inkomsten op voor de beursvennootschap.
 • retail – diensten worden aangeboden aan particuliere beleggers, die over het algemeen rijke individuen zijn en met wie effectenmakelaars rechtstreeks werken.

Effectenmakelaars werken ook op een aantal manieren:

 • discretionair – u beheert alle beleggingen en neemt beslissingen namens klanten, waarbij u aandelen op de beurs koopt en verkoopt
 • adviserend – u zult advies geven over passende investeringen zonder direct beslissingen te nemen, en u zult niet betrokken zijn bij de directe aankoop van activa. Bij institutionele bemiddeling is dit de belangrijkste manier waarop u zult opereren
 • executive – u neemt deel aan investeringsactiviteiten, alleen op uitdrukkelijk verzoek van uw klanten.

In alle gevallen gaat u rechtstreeks met uw klanten om en beheert u hun vermogensportfolio’s. Van effectenmakelaars wordt verwacht dat ze bestaande klanten beheren en nieuwe bedrijven ontwikkelen.

Soorten effectenmakelaars

 • Full-service-tussenpersoon : u biedt uw klanten persoonlijke service en geeft belangrijke informatie door die niet beschikbaar is voor mensen zonder de volledige bemiddelingsservice. Meestal ontvangt u commissie als de klant investeert in de aandelen waarin uw bedrijf gespecialiseerd is. U levert persoonlijk onderzoek en aanbevelingen voor investeringen.
 • Kortingsbemiddelaar – houdt in dat u een lijst met aanbevolen aandelen maakt om naar uw klanten te verzenden, zonder dit te steunen in uw onderzoek.
 • Online broker – u ondersteunt uw klanten bij het uitvoeren van hun eigen onderzoek door ze grafieken, investeringsnieuws en een selectie aandelen aan te bieden waar zij rekening mee kunnen houden. Contact met klanten is niet persoonlijk en ze hebben over het algemeen een goede kennis van de aandelenmarkt.

verantwoordelijkheden

Als effectenmakelaar moet u:

 • Blijf op de hoogte van de nieuwste financiële en fiscale wetgeving
 • blijf op de hoogte van het laatste financiële nieuws om de bewegingen in de markt en de drijvende krachten achter verandering te begrijpen
 • specifiek marktonderzoek en -analyse uitvoeren
 • schrijf rapporten en nieuwsbrieven met een samenvatting van het marktonderzoek dat u hebt gedaan
 • proactief zoeken naar klanten, uw diensten verkopen en die relaties beheren (in het bedrijf wordt dit ‘klantenservice en werving’ genoemd). Je doet dit door een combinatie van netwerken en cold calling
 • regelmatig uw klanten op de hoogte houden van de staat van hun portefeuille en nieuwe investeringsmogelijkheden
 • geef presentaties aan klanten op conferenties en netwerkevenementen
 • zorg ervoor dat u de behoeften van uw klanten begrijpt, zodat u passende suggesties voor hun investeringen kunt doen
 • wees eerlijk en verstrek alle informatie, inclusief risico’s. Als makelaar kunt u niet overdrijven of misleidende informatie verstrekken.

Waarschijnlijk werk je in opdracht en is het erg belangrijk dat je je fiduciaire plicht tegenover al je klanten onthoudt, wat betekent dat klanten het grootste vertrouwen en vertrouwen in jou hebben gesteld om hun geld en investeringen te beheren en beschermen.

WDH Werving en Selectie Recruitment Bureau effectenhandelaar