WDH Werving en Selectie Bureau is Landelijk actief en werkt met een vast tarief van 3500 euro per vacature ongeacht opleiding of salaris op een No Cure No Pay basis.

WDH Werving en Selectie Recruitment Bureau voor Kok / Chef-kok / Keuken personeel

 

WDH Werving en Selectie Recruitment Bureau voor Kok / Chef-kok / Keuken personeel

Als je gepassioneerd bent over eten en de kunst van het koken, dan is een carrière als chef mogelijk op maat gemaakt voor jou

Chef-koks werken in verschillende omgevingen om voedsel te bereiden, te koken en te bereiden. Je kunt werken in restaurants, pubs, hotelrestaurants, cruiseschepen, de strijdkrachten en in contractcatering. Verantwoordelijkheden en functietitels kunnen variëren, afhankelijk van uw specifieke rol, het type keuken dat u produceert en de aard van waar u werkt.

De restaurantsector  is een snelgroeiende markt, wat betekent dat er veel mogelijkheden zijn voor toegewijde, bekwame chefs.

Vanwege de tijd en druk van de klus, is een persoonlijke en professionele inzet nodig om te leren, te ontwikkelen en te slagen.

Je kunt op de volgende niveaus werken:

  • Commis chef-kok
  • Chef de partie
  • Sous chef
  • Chef-kok.

verantwoordelijkheden

Als chef-kok, leerling of leerling-kok, zult u:

  • vat krijgen op de grondbeginselen van koken, zoals mesvaardigheden. Dit kan te maken hebben met het begrijpen van de elementaire sneden (bijv. Hakken, in blokjes snijden, julienne en chiffonade) en met het leren omgaan met ingrediënten op de juiste manier
  • werk in verschillende secties van de keuken en help de chef de partie
  • verantwoordelijk zijn voor voedselbereiding en basiskoken en ook leren over portiegroottes
  • luister naar instructies en werk als onderdeel van een team.

Werkend als een chef de partie of als sectiechef, zult u:

  • , kook en assembleer gerechten en zorg ervoor dat ze op tijd uitgaan
  • wees verantwoordelijk voor een specifiek gedeelte van de keuken, zoals sauzen, vis of gebak, dus je moet een goede kennis van koken hebben
  • assisteer de souschef of chef-kok bij het ontwikkelen van menu’s
  • delegeer verantwoordelijkheden aan koks of andere assistenten die je helpen als je in een grote keuken werkt.

In een sous chef-rol ben je de tweede in de keuken en zal je:

  • toezien op de dagelijkse werking van de keuken, eten bestellen en de keukeninventarisatie uitvoeren (dit omvat mogelijk budgettering)
  • zorg voor training en houd toezicht op hygiëne en netheid in de keuken
  • bereiden en borden bereiden en hebben een inbreng in menu-ontwerp.

Vaardigheden

Je moet laten zien:

  • technische vaardigheden (kooktechnieken, weten hoe te koken, eten bewaren en serveren)
  • een goed begrip van voedselhygiëne en gezondheid en veiligheid
  • zelf motivatie
  • flexibiliteit
  • teamwerk en communicatieve vaardigheden
  • een bereidheid om te leren en instructies op te nemen
  • organisatorische vaardigheden en het vermogen om te delegeren
  • aandacht voor detail om consistente, hoge normen te garanderen
  • inzet en loyaliteit
  • een hard werkende en kalme benadering
  • het vermogen om zonder toezicht te werken.

Taalvaardigheden zijn ook waardevol, met name Frans of Spaans.

Werkervaring

Het vinden van parttime of weekendwerk als kok in een restaurant of café kan eenvoudig zijn en velen kiezen ervoor om dit naast hun studie te doen. Hoewel je misschien ergens anders een beetje meer geld kunt verdienen, zal werken in een gerenommeerde keuken je een inleiding geven op de basis en je in de juiste gewoonten brengen, wat een goede investering in je toekomst zal zijn. Vanwege de aard van de baan is het raadzaam om praktische praktijkervaring op te doen.

WDH Werving en Selectie Recruitment Bureau voor Kok / Chef-kok / Keuken personeel