Met zoveel afgestudeerden die solliciteren voor elke functie, moet je aantonen dat je beschikt over de inzetbaarheid vaardigheden waarnaar recruiters op zoek zijn

Hoewel de vereiste kennis en vaardigheden van baan tot baan kunnen verschillen, is het absoluut noodzakelijk dat u in uw sollicitatieformulieren duidelijk maakt hoe u de kernattributen heeft verworven waarvan u denkt dat zij u een waardevolle toevoeging aan de organisatie zouden maken.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende sleutelvaardigheden die afgestudeerde werkgevers van u zullen verwachten om te demonstreren. Het is van vitaal belang dat u deze vaardigheden begrijpt en hoe u kunt laten zien dat u ze hebt ontwikkeld om een ​​succesvolle sollicitatie te schrijven .

Effectief leiderschap en management

Zelfs als u niet solliciteert naar een managementfunctie, moet u nog steeds aan werkgevers laten zien dat u het potentieel heeft om anderen te motiveren en te leiden om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

Beschrijf op aanvraagformulieren situaties waarin u de mogelijkheid had om taken tijdens uw studie te plannen en te coördineren of in buitenschoolse activiteiten zoals universiteitsclubs en verenigingen. Het vermogen om problemen en conflicten op te lossen, wordt altijd zeer gewaardeerd door recruiters.

Goede communicatie

Dit gaat over hoe duidelijk je je ideeën en je vermogen om naar anderen te luisteren hebt overgedragen. Werkgevers zullen graag zien hoe u een goede verstandhouding opbouwt, overtuigt en onderhandelt met mensen.

Gebruik uw CV of aanvraagformulier om specifieke schriftelijke en mondelinge voorbeelden te schetsen van wanneer u deze vaardigheden in de praktijk hebt gebracht. Dit kan een toespraak in het openbaar zijn of bijvoorbeeld schrijven voor een studentenkrant. Laat zien hoe u uw boodschap hebt afgestemd op de doelgroep.

Planning en onderzoeksvaardigheden

Om bepaalde werktaken te volbrengen, moet u mogelijk een geschikte strategie en een plan van aanpak bedenken. Dit kan inhouden dat u relevante informatie uit verschillende bronnen zoekt. Hoe u deze bevindingen analyseert, interpreteert en rapporteert, is wat hier van belang is.

Markeer de relevante vaardigheden die je tijdens je opleiding hebt ontwikkeld – lees rond een onderwerp en analyseer die informatie voordat je bijvoorbeeld een essay schrijft of de resultaten van een wetenschappelijk experiment interpreteert.

Veerkracht

Dit verwijst naar uw vermogen om tegenslagen het hoofd te bieden, en is iets dat afgestudeerde werkgevers steeds meer gaan overwegen. Hoe goed ga je om met stressvolle situaties of wanneer er iets misgaat? Hoe reageer je op onverwachte veranderingen of problemen die zich voordoen tijdens een project?

Er wordt van u niet verwacht dat u niet wordt beïnvloed door deze gebeurtenissen, maar u moet in staat zijn om te laten zien dat u positief op hen reageert en in staat bent om strategieën te ontwikkelen om hiermee om te gaan.

Zelfmanagement

De specifieke activiteiten van uw functie worden altijd bekeken in de context van de bedrijfsdoelen en wat deze probeert te bereiken. Door uw werk met succes op deze doelstellingen af ​​te stemmen – prioriteiten stellen in uw taken, goed werken onder druk en uw tijd effectief beheren – kunt u aantonen dat u flexibel bent en vertrouwd kunt worden.

U kunt voorbeelden geven van tijden waarin u uw universitaire werk in evenwicht moest houden met andere verplichtingen om meerdere deadlines te halen.

Teamwork en interpersoonlijke vaardigheden

De meeste afgestudeerden zullen de kans krijgen om in teams te werken tijdens hun tijd op de universiteit en in deeltijdbanen of stages. Werkgevers zullen kijken naar uw individuele bijdrage aan het bereiken van gemeenschappelijke doelen.

Dit gaat niet alleen over tijden waarin je een team succesvol hebt geleid, maar ook als je een effectief teamlid bent geweest dat instructies en aanwijzingen van iemand anders heeft gekregen.

Ontdek hoe u deze vaardigheden in uw aanvraagformulieren kunt opnemen door voorbeelden en vragen te bekijken .

Relevante werkervaring

Het hebben van wat werkervaring met betrekking tot de baan waarvoor je solliciteert, wordt steeds belangrijker gezien de competitie voor afgestudeerde rollen. Het is iets dat de meeste werkgevers zullen zoeken bij het beoordelen van kandidaten.

Categorieën: Carriere-Advies