WDH Werving en Selectie Bureau is Landelijk actief en werkt met een vast tarief van 3500 euro per vacature ongeacht opleiding of salaris op een No Cure No Pay basis.

WERVING EN SELECTIE RECRUITMENT BUREAU VOOR DIETIST EN VOEDINGS DESKUNDIGE

WERVING EN SELECTIE RECRUITMENT BUREAU VOOR DIETIST EN VOEDINGS DESKUNDIGE

Diëtisten hebben interesse in voedsel, gezondheid en wetenschap en gebruiken deze kennis om mensen te helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren

Als diëtist vertaal je wetenschappelijke informatie over voeding naar praktisch advies om mensen te helpen bewustere beslissingen te nemen over voedsel. U beoordeelt, diagnosticeert en behandelt voedingsgerelateerde problemen en probeert mensen bewust te maken van het verband tussen voedsel en gezondheid om toekomstige problemen te voorkomen.

Diëtisten zijn een belangrijk onderdeel van het gezondheidszorgteam en zijn de enige voedingsprofessionals die statutair gereguleerd zijn.

Soorten diëtist

Hoewel veel diëtisten voor de NHS werken in een ziekenhuis of gemeenschapsomgeving, kun je ook werken in:

  • onderwijs en onderzoek
  • de voedingsindustrie
  • de media
  • de farmaceutische industrie
  • Volksgezondheid
  • sport-supplementen.

Als u in een ziekenhuis werkt, leert u mensen die speciale diëten nodig hebben als onderdeel van hun behandeling. U kunt zich richten op specialistische gebieden, zoals de gezondheid van kinderen, diabetes, nierziekten, voedselallergieën of eetstoornissen. In de gemeenschap kun je betrokken zijn bij een reeks gezondheidsbevorderende activiteiten.

Voor diëtisten in de Gemeenschap en mensen die werkzaam zijn in de volksgezondheid kan een veel breder scala aan patiënten in verschillende omgevingen worden aangetroffen.

verantwoordelijkheden

Wanneer u in een ziekenhuis of communityomgeving werkt, moet u:

  • voer voedingsevaluaties uit van patiënten met een reeks complexe medische aandoeningen
  • Patiënten met dieetgerelateerde stoornissen informeren en adviseren over de praktische manieren waarop ze hun gezondheid kunnen verbeteren en ziekten kunnen voorkomen door gezondere eetgewoonten aan te nemen
  • bedenken, bewaken, beoordelen en verbeteren van voedingszorgplannen
  • groepsessies leveren aan een reeks doelgroepen, zoals kinderen en patiënten
  • werken als onderdeel van een multidisciplinair team om de medewerking van patiënten te krijgen bij het volgen van aanbevolen dieetbehandelingen
  • contacten leggen met ziekenhuispersoneel en externe instanties om te zorgen voor een soepele overgang van patiënten die uit het ziekenhuis worden teruggestuurd naar de gemeenschap, zodat zij hun dieetplan kunnen voortzetten
  • goede gezondheid bevorderen door het publiek te informeren over voeding en voeding
  • andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg informeren over voedsel- en voedingsvraagstukken
  • adviseer de ziekenhuisafdelingen over specifieke voedingsbehoeften van de patiënt
  • scholen ondersteunen bij het verstrekken van gezonde schoolmaaltijden
  • loop clinics op poliklinieken van ziekenhuizen of huisartspraktijken
  • noteer alle beoordelingen en interventies, schrijf rapporten en case-notities en onderhoud nauwkeurige records
  • bereid informatiepakketten, flyers en ander promotiemateriaal voor.

Met ervaring kunt u betrokken zijn bij het trainen en begeleiden van preregistratiestudenten, maar ook bij het ondersteunen en begeleiden van minder ervaren personeel.

Als u met sporters en sporters werkt, moet u:

  • advies geven over hoe voeding hun prestaties en herstel na verwonding kan optimaliseren
  • onderwijst hen om de fysiologie en de biochemie van verschillende soorten oefening en de rol te begrijpen die de voeding in deze processen heeft.

In andere rollen ben je mogelijk betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe voedingsproducten en het evalueren van hun voedingswaarde, het opzetten en bewaken van klinische proeven of het adviseren van de voedsel- en farmaceutische industrie.

Vaardigheden

Je moet:

  • een interesse in en kennis van de wetenschappelijke aspecten van voedsel
  • een interesse in werken in een op zorg gebaseerde omgeving
  • sterke mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden
  • het vermogen om complexe ideeën eenvoudig uit te leggen
  • uitstekende interpersoonlijke vaardigheden om relaties met patiënten / verzorgers te ontwikkelen
  • teamwerkvaardigheden om effectief te werken als onderdeel van een multidisciplinair team in de gezondheidszorg
  • de mogelijkheid om uw werk te prioriteren en een caseload te beheren
  • tijdmanagementvaardigheden en het vermogen om onder druk te werken
  • IT-vaardigheden voor registratie en toegang tot patiëntendossiers
  • een positieve houding en het vermogen om anderen te motiveren
  • begrip en tact om gevoelige kwesties aan te pakken
  • onderhandelingsvaardigheden om patiënten te helpen barrières te overwinnen en positieve verandering te creëren
  • zorgzame en medelevende benadering van de gevoelens van andere mensen
  • bereidheid om op de hoogte te blijven van de huidige voedingsinformatie en -onderzoek.

U kunt ook een rijbewijs nodig hebben om naar de huizen van patiënten te reizen.

Werkervaring

Probeer een dieeteenheid in uw plaatselijke ziekenhuis te bezoeken voordat u een cursus aanvraagt, zodat u een idee krijgt van hoe het werk eruit ziet en of het bij u past.

Probeer een of andere vrijwillige of betaalde werkervaring op een dieetafdeling te krijgen om uw interesse en begrip van het gebied te tonen. Neem contact op met de diëtiste van uw plaatselijke ziekenhuis om te informeren naar mogelijkheden.

Als diëtiste-assistent of als dieetondersteuner werken, biedt een waardevol inzicht in de rol en toont je betrokkenheid. Ervaring in zorgwerk, met een liefdadigheidsinstelling op het gebied van voeding of als assistent voor de gezondheidszorg is ook nuttig.

WERVING EN SELECTIE RECRUITMENT BUREAU VOOR DIETIST EN VOEDINGS DESKUNDIGE